Omzetbelasting boekhouder - omzetbelasting wordt verzorgd door boekhouder profinancials

OMZETBELASTING

Hoeveel tijd ben jij kwijt met iedere aangifte omzetbelasting?
Zou je in diezelfde tijd niet liever geld verdienen?

Omzetbelasting laten verzorgen

De aangifte omzetbelasting dien je per maand, kwartaal of per jaar in bij de Belastingdienst. Iedere keer toch weer een klus om alles in te vullen, te controleren en aan te geven. Minder tijd aan je administratie en aangiften besteden levert meer tijd op om te ondernemen. Uren waarin je dus weer omzet kunt maken.

Wanneer je onze all-in administratie kiest verzorgen wij ook de aangifte omzetbelasting voor je naast de andere aangiften, de jaarrekening en natuurlijk je bedrijfsadministratie. Alles perfect geregeld, wel het inzicht, niet de tijdsinvestering.

Je maakt het jezelf gemakkelijk, krijgt beter inzicht en maakt tijd vrij om te ondernemen.

Foto van belastingdienst voor Belastingadvies bedrijven en ondernemers Profinancials eindhoven

Omzetbelasting en btw-nummer

Nadat je bent ingeschreven bij de KvK, krijg je van de Belastingdienst een btw-nummer en wordt het tijdvak waarover je aangifte moet doen bepaald.

Belangrijk om te weten is dat ook een particulier, die geen onderneming heeft en dus niet ingeschreven is bij de KvK, als ondernemer voor de omzetbelasting aangemerkt kan worden (bv bij verhuur van parkeerplaatsen of bij plaatsing van zonnepanelen). In dat geval dien je zelf een btw-nummer aan te vragen.

Wat is de omzetbelasting?

Omzetbelasting of BTW is het soort belasting dat wordt berekend over verkochte goederen en uitgevoerde diensten. Afhankelijk van het product dat je verkoopt of de diensten die je levert, kan een tarief van 21%, 9% of 0% van toepassing zijn. Daarnaast kan het zo zijn dat je vrijgesteld bent van de btw. Dit is niet hetzelfde als het 0% tarief.

Wij verzorgen de aangifte omzetbelasting voor:

  • Eenmanszaak, ZZP en Vennootschap Onder Firma (VOF)
  • Besloten en naamloze vennootschap (BV & NV)
  • Stichtingen en verenigingen
  • Particulier

Boekhouder eindhoven Profinancials - foto van binnenzijde kantoor

Omzetbelasting via boekhouder

Je kunt ervoor kiezen om de omzetbelasting zelf te verzorgen of om deze uit te besteden. Voor de aangifte heb je al je verkoopfacturen en inkoopfacturen nodig. Doe je dit los, dan kun je hier best wel wat tijd mee bezig zijn.

Het is daarom slimmer om het via onze all-in administratie dienst te laten lopen. Op die manier worden namelijk alle in- en verkoopfacturen al digitaal verzameld. Wij controleren alles voor je en dienen je aangifte voor je in. Daarmee win je dus tijd, 'koop' je zekerheid en ontzorging.

Bij all-in administratie worden ook je andere aangiften allemaal voor je geregeld. Bekijken we of je recht hebt op ondernemersfaciliteiten, kun je ons al je fiscale vragen stellen en geven we je proactief financieel advies. Dat onderneemt een stuk prettig!

We staan voor je klaar!

Stel ons gerust je vragen. 
We leggen je de mogelijkheden graag uit. 

Tax Return support needed?

Please visit our income tax return page (ENG) and request your dutch tax filing online!