Boekhouder ZZP Eindhoven

Heb je als ZZP'er een boekhouder nodig? Het antwoord is nee. Je kunt als ZZP'er de boekhouding zelf doen. Maar als ZZP'er gebruik maken van een boekhouder heeft wel heel veel voordelen.

We leggen je graag uit waarom het slim is om als ZZP'er jouw administratie en belastingen door een boekhouder te laten verzorgen.

Samengevat komt het erop neer dat een boekhouder ervoor zorgt dat jij minder zorgen hebt, meer tijd hebt om te ondernemen, meer kennis krijgt over je financiële zaken én je er zeker van kunt zijn dat je alle belastingvoordelen die voor jou als ZZP'er bestaan maximaal kunt benutten.
administratie eindhoven - administratiekantoor profinancials - kantoor binnenzijde het team aan het werk

Profinancials, Boekhouder ZZP tot MKB

Een korte introductie van Profinancials boekhouder en belastingadvies Eindhoven. Vanuit ons boekhoudkantoor aan de Aalsterweg in Eindhoven helpen en ondersteunen we ZZP, MKB, expats en particulieren op het gebied van administratie, boekhouding, fiscaliteit en financieel advies. We genieten van het persoonlijke contact dat wij onderhouden met onze klanten en bieden daarbij graag een waardevol klankbord.

Onze diensten zijn erop gericht jou te laten focussen op je werkzaamheden. Wij nemen alle administratieve en fiscale zorgen uit handen en besparen je daarmee tijd en geld, terwijl jij efficiënt kunt ondernemen.

Tegen een eerlijk vast tarief per maand versimpelen we jouw boekhouding tot het uploaden van je bonnen. We verzorgen je belastingaangiftes en geven je proactief advies als we zien dat zaken slimmer kunnen.
Groepsfoto profinancials 600x400

9 redenen waarom een Boekhouder voor ZZP een goede keuze is.

De ZZP boekhouding is verplicht voor de belastingdienst, dat zal geen nieuws voor je zijn. Ook is het bijhouden van je administratie met een online boekhoudpakket niet moeilijk. Daarmee wordt het uitbesteden van je boekhouding als ZZP’er al snel als kostenpost gezien. Terwijl dit eigenlijk een denkfout is. Uitbesteden biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen.

1. Overzicht

Je bonnen en facturen worden met een goed boekhoudpakket zoals bijvoorbeeld Snelstart automatisch ingelezen. Dat betekent dat je ze enkel inscant of er een foto van maakt en ze naar je boekhoudpakket upload. De rest gaat vanzelf.

Maar het inrichten van de administratie, waarmee je voor jezelf overzicht creëert is vaak lastiger. Een overzichtelijke administratie is onmisbaar bij de opbouw van een succesvol en financieel solide bedrijf. Dit overzicht creëren we samen met jou. Zodat het niet alleen voor de belasting maar ook voor jezelf duidelijk wordt waar je winst maakt en waar je omzet laat liggen. Waar je kosten zitten en hoe je deze beter onder controle kunt krijgen.

2. Tijdswinst

Je boekhouding als ZZP’er uitbesteden scheelt je veel tijd. Je hoeft bv niet zelf te controleren of alle bonnen wel matchen met je betaalrekening en niet zelf de kwartaalaangiftes op te stellen. Je bent simpelweg veel minder tijd kwijt aan je administratie en belastingen. Je wint dus tijd die je kan besteden aan je werk, je familie of om iets leuks te doen met vrienden.

3. Wet- en regelgeving

Denk je net de wet- en regelgeving te kennen komen er weer aanpassingen. Ga je als ZZP’er de moeite nemen om alle wet- en regelgeving te volgen? Te controleren of je overal nog wel aan voldoet en wat de de nieuwe regels precies in houden voor jouw specifieke branche? Als we kijken naar punt 2 dan ben je ook hier weer veel tijd mee kwijt. Kies je voor een boekhouder die ZZP’er ondersteund dan versimpel je jouw vragen tot een telefoontje of een mailtje.

4. Belastingaangiftes

In ons ZZP all-in pakket zitten direct al jouw belastingaangiftes. Per maand of per kwartaal stellen wij de aangifte omzetbelasting op, versturen wij deze naar jou voor akkoord en na jouw goedkeuring dienen wij deze in bij de Belastingdienst.

Heb je recht op de kleineondernemersregeling, dan bespreken wij met je of je nog aangifte wilt doen en of dat wij een ontheffing van administratieve verplichtingen kunnen aanvragen. Je hoeft dus niet meer zelf de belastingaangiftes te verzorgen. Bereid je vast voor op de genietende glimlach als het zover is.

5. Fiscale voordelen

Bij het opstellen van jouw aangiftes voeren we niet blindelings de beschikbare gegevens in, maar beoordelen wij ook jouw (fiscale) positie. Hierbij houden wij rekening met alle fiscale faciliteiten die op jou van toepassing kunnen zijn. Heb je recht hebt op aftrekposten of vrijstellingen? Dit geeft regelmatig serieuze voordelen die anderen laten liggen maar waar je wel recht op hebt. Wij kijken niet alleen naar de huidige positie, maar ook naar het verleden en de toekomst.

6. Jaarrapport voor ZZP

Het Profinancials ZZP boekhouding pakket voorziet ook in je jaarrapport. Na afsluiting van het boekjaar stellen wij het jaarrapport voor je op. Voor wie dat wil plannen we een afspraak om het rapport te bespreken.

Het jaarrapport is voor ZZP’ers niet verplicht zoals de balans en winst- en verliesrekening dat wel zijn. Je kunt het alleen wel voor verschillende zaken nodig hebben. Bijvoorbeeld om investeringen te doen of wanneer je een krediet / hypotheek aan wilt gaan. We kunnen jouw jaarrapport ook deponeren bij de Kamer van Koophandel.

7. Fiscaal en financieel advies

Als je kiest voor Profinancials Boekhouding voor ZZP Eindhoven kun je rekenen op persoonlijk en bruikbaar advies. Je haalt als het ware een financieel en fiscaal adviseur ‘in huis’. We beantwoorden al jouw vragen. Wil je iets kopen op de zaak? Vraag je je af wat het beste moment is om een investering te doen? Hoe zit het met de auto op zaak of de youngtimer regeling? Zaken waar je anders uren op internet aan kunt spenderen zonder een concreet antwoord te vinden. 

8. Geen zorgen over je boekhouding

Een belangrijk voordeel van het uitbesteden van je ZZP boekhouding is dat je zorgeloos kunt gaan ondernemen. Terwijl jij je focust op je werk weet je dat je boekhouding in goede handen is. Dat je een vraagbaak hebt als je iets niet weet of ergens aan twijfelt. Dat je ideeën voor kunt leggen en dat je belastingzaken in orde zijn. Dat we je proactief adviseren en dat we je een reminder geven als je ergens iets gemist hebt. Door zorgen die je anders wel zou hebben weg te nemen krijg je meer focus op jouw werk. Meer focus zorgt ervoor dat jij succesvoller gaat ondernemen.


9. Goedkoper dan zelf doen

Wanneer je alle bovenstaande punten bekijkt, bedenk je dan dat je voor het Profinancials ZZP boekhouding pakket ongeveer gemiddeld één uur aan kosten hebt. Kosten die ook nog eens aftrekbaar zijn. We ontkomen er niet aan om dan een enorm cliché aan te halen. ‘Een goede boekhouder verdiend zichzelf terug’. Met alle tijdswinst, zekerheid van de fiscale voordelen en het advies dat je krijgt wanneer je het maar nodig hebt, weten we zeker dat de kosten onderaan de streep lager zijn dan wanneer je alles zelf zou doen.

favicon

Boekhouding ZZP All-in pakket

We verzorgen jouw boekhouding vanuit ons boekhoudkantoor aan de Aalsterweg in Eindhoven. We werken met een vast bedrag per maand, zo weet je precies waar je aan toe bent.

Voor dit all-in tarief verzorgen we jouw boekhouding, stellen we jouw jaarrapporten en belastingaangiftes op en dienen deze voor je in. We leggen je daarbij in begrijpelijke taal uit wat er wordt gedaan en waar we zien dat je dingen slimmer kunt doen.

Tenzij er bijzondere omstandigheden zijn is er het vaste all-in tarief voor ZZP €95,- per maand.

Waarom als ZZP een boekhouder in Eindhoven?

Het hangt natuurlijk een beetje van jouw eigen voorkeuren af of je een boekhouder in Eindhoven wilt of een boekhouder ergens in Nederland. Uiteindelijk zal het meeste contact online en via de telefoon verlopen. Als je vragen hebt kun je ons namelijk altijd bellen of mailen. 

Soms is het alleen wel handig om af te spreken bij ons op kantoor. Bijvoorbeeld om complexere zaken door te spreken of wanneer we je een overzicht willen geven van hoe je situatie nu is en hoe die zou kunnen zijn. Dat wij ook in Eindhoven zitten is dan dus een voordeel. Belangrijker is dat we een persoonlijke benadering hebben. Dat we je kennen, weten waar je wat aan hebt en je ondersteunen met het bouwen en laten groeien van je onderneming.

Zijn de kosten voor een Boekhouder als ZZP aftrekbaar?

Ja, een boekhouder valt onder je bedrijfskosten. Dus ook als ZZP’er zijn de kosten voor het verzorgen van je boekhouding en belastingen volledig fiscaal aftrekbaar. 

Of het dus slim is om je boekhouding uit te besteden? Als je meer dan 1 uur per maand aan jouw boekhouding besteedt – inclusief je belastingaangiftes – dan is het dus in de meeste gevallen al slimmer om de boekhouding uit te besteden.

Vrijblijvend contact opnemen

Neem vrijblijvend contact met ons op. We horen graag wat je doet en vertellen je precies welke voordelen het je biedt zodra wij jouw zzp boekhouding verzorgen.

Huseyin Alp - Boekhouder en vennoot - Profinancials

Huseyin Alp

Vennoot

Tax Return support needed?

Please visit our income tax return page (ENG) and request your dutch tax filing online!