Aangifte inkomstenbelasting

Vanaf 1 maart 2020 kun je weer aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Je aangifte moet vòòr 1 mei 2020 ingediend zijn. Dien je de aangifte echter vòòr 1 april 2020 in, dan krijg je gegarandeerd (aldus de Belastingdienst) binnen 3 maanden een aanslag opgelegd. Vooral voor belastingplichtigen die geld terug krijgen is dit gunstig.

Als je verwacht belasting te moeten gaan betalen, dan adviseren wij je als belastingadviseur om ook vòòr 1 april 2020 aangifte te doen. Dit beperkt de zogenoemde belastingrente die je moet betalen over het verschuldigde bedrag aan de Belastingdienst.

Wij begrijpen natuurlijk ook dat het niet altijd mogelijk is om voor 1 mei 2020 aangifte te doen. Vraag in dat geval uitstel aan (via www.belastingdienst.nl) of laat je belastingadviseur uitstel aanvragen met zijn belastingconsulent nummer.

Vergeet overigens niet dat als je toeslagen ontvangt (zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag enz.) je hiervoor apart van de inkomstenbelasting een wijziging moet doorgeven. De jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting is hiervoor niet voldoende!

Heb je hulp nodig bij het indienen van je aangifte of twijfel je of je wel optimaal gebruik maakt van alle belastingvoordelen. Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Dit kan telefonisch, via email of via de whatsapp optie op onze website.

Ferhat Sanci

Tax Return support needed?

Please visit our income tax return page (ENG) and request your dutch tax filing online!